Prvi bučomat otvoren u Zaprešiću

2. siječnja 2020. Urednik

Prvi bučomat otvoren u Zaprešiću

Umirovljenicima, i ne samo njima, dobro će doći informacija da je u Zaprešiću, uz gradsku tržnicu, otvoren prvi automat u Hrvatskoj za prodaju bučina ulja. Radit će 24 sata na dan, a za kvalitetu odgovara obitelj Vugec, čije je ulje sve traženije.

Građanima tako proizvod bliže, a za proizvođača je to širenje prodaje. “Prodaja se godinama povećavala. Zadnjih 5 godina se bavimo bučinim uljem. Stalno tržište traži nešto novo i onda smo razmišljali kako ljudima ponuditi nešto novo, kaže direktorica Stočarstva Vugec Helena Fabek.

Prvi bučomat otvoren u Zaprešiću - OPG Vugec

Na automatu se uz bučino ulje prodaju i bučino i pirovo brašno. U planu je proširenje asortimana. Prodavat će i praline s bučinim uljem i bučinim brašnom te čokoladu od bučinih proizvoda.

Zaprešić nudi mnogo proizvoda s automata – sir, mlijeko, med, a bučomat je s 22 tisuće kuna pomogla Zagrebačka županija. Županija ima mjeru kojom pomaže poljoprovrednicima od 30, 50 do 70% ovisno od statusa. U ovom slučaju povratak troškova je 70%, kaže zamjenik gradonačelnika Zaprešića Damir Benčević.

Video:

https://vijesti.hrt.hr/569856/prvi-bucomat-otvoren-u-zapresicu

Vaš VeeMee savjetnik

Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije https://hamagbicro.hr/
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije