O nama

VeeMee d.o.o. je tvrtka osnovana 2017. godine. Osnivači tvrtke su Marko Kozjak i Nikola Vido, a ime tvrtke je definirano u kontekstu Vi – Mi odnosa, pri čemu su Vi – sudionici na tržištu, a Mi – VeeMee, tvrtka koja omogućuje transparentne i relevantne informacije između sudionika na tržištu. Tvrtka se bavi savjetovanjem u vezi s poslovanjem, uslugama, posredovanjem i zastupanjem u poljoprivrednom i trgovačkom sektoru.

 

VeeMee platforma

Svrha VeeMee platforme je poboljšanje vidljivosti proizvođača kod krajnjeg potrošača te promoviranje podrijetla proizvoda. Platforma ima trojaku vrijednost za sve aktere. Proizvođačima ona povećava proizvodnju i kontinuiranost te ojačava brend i pojavnost. Dobavljačima osigurava pouzdanog proizvođača te potpunu sljedivost robe. Potrošačima osigurava informacije o proizvođaču i podrijetlu proizvoda te ih informira o onome što konzumiraju.

 

Krajnji ciljevi VeeMee platforme su povećanje poljoprivredne proizvodnje, veći financijski prihodi, konkurentnost domaćih poljoprivrednika, nova zapošljavanja, podizanje životnog standarda agrara te povratak mladih ljudi u ruralna područja Lijepe Naše.

Kako otkriti podrijetlo proizvoda?

Skeniranjem QR koda proizvoda, svaki potrošač opremljen pametnim telefonom može pristupiti profilima na našoj platformi koji sadrže sve relevantne informacije o podrijetlu proizvoda, njegovom proizvođaču, cetifikatima, kapacitetima i distributerima.

Što je PID?

Neutralna oznaka porijekla koja sadrži informacije o sljedivosti hrane od proizvođača preko otkupljivača i distributera do krajnjeg potrošača. Oznaka upućuje na profil identiteta proizvođača tj. PID  profil na VeeMee platformi. 

VeeMee PID je kreiran kako bi bio prihvatljiv svakome. Na platformi postoje dvije vrste profila – basic i premium.

 

BASIC: 

Sadrži samo osnovne informacije o proizvođaču/tvrtki – ime tvrtke, ime vlasnika, adresa, lokacija na mapi i QR-kod

 

STANDARD: jednokratna naknada na godišnjoj razini.

Sadrži sve relevantne informacije o proizvođaču/tvrtki – osnove informacije, kontakti, sekcije “O nama”, “Galerija”, “Certifikati” i “Info”, vanjske poveznice, citat, prijevod na strani jezik, marketing na društvenim mrežama i povoljnije usluge naših partnera.

Dugoročno, PID će postati novi oblik standardizacije svih informacija koje su potrebne krajnjim potrošačima, a i svima koji žele na transparentan, inovativan i profesionalan način međusobno surađivati.

 

STATISTIKA VeeMee PLATFORME:

Veličina baze proizvođača: preko 1200 poljoprivrednih gospodarstava

Broj izdanih QR naljepnica: preko 1.000 000

Veličina pokrivene površine VeeMee: 18000 hektara

Spašeno hrane: 370 t

Pametna logistika 1.200 t

Usluge

Osim VeeMee platforme, tvrtka se bavi direktnim spajanjem i posredovanjem između tvrtki na području transporta, sortiranja, deklariranja i skladištenja voća i povrća, kao i istraživanjem i analizom tržišta.

 

 

Kontakt

Postavite nam pitanje:

Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. www.strukturnifondovi.hr Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europski fond za regionalni razvoj Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost VeeMee Više o projektu