QR code PID

OPG Destilerija Šimić

Proizvodnja kvalitetne voćne rakije

O nama
Galerija
Certifikati
Info

O nama

Destilerija Šimić je obiteljski obrt osnovan 1995. godine. Smještena u srcu Slavonije, obitelj Šimić održava tradiciju proizvodnje kvalitetne voćne rakije. Obuhvaća površinu od 17 hektara od čega je 7 hektara pod nasadima kruške, 7 hektara šljive, 3 hektara akumulacijskog jezera te destilerije za preradu voća u voćni destilat.

Glavna djelatnost obrta je proizvodnja voća i 100% prirodnih voćnih rakija te turistička ponuda s osobinama doživljajnog turizma i etnoloških posebnosti.

San koji je postao stvarnost…

Najbolje sorte kruške Viljamovke pretočeno je u rakiju blagoslovljenu opojnom medastom aromom voća, mekoćom najprofinjenijih “žestica”, dok se onih znakovitih 38 volumnih postotaka alkohola besprijekorno sljubilo u skladnu cjelinu. Rakija je to – ukratko – kojoj u skladu, mekoći i bogatstvu aromatskog profila cijenjena na domaćem tržištu. Paletu rakija upotpunilo se i Šljivovicom, iznimno skladnom rakijom u kojoj se voće osjeti i u nosu i na nepcu te Jabukovačom.

Velika pića, dakle, imaju priču, stimuliraju emocije, strast i estetske vrijednosti no, krajnji dosezi u stalnom su preispitivanju.

„Voda života“

Riječ rakija je arapskog porijekla i potiče od riječi „al-rak“, što u slobodnom prijevodu znači znoj. Riječ je stigla u naše krajeve s Turcima u 14. i 15. stoljeću. Znanje o procesu destilacije brzo se širilo diljem Europe, a proizvodnja destiliranih alkoholnih pića koja su se zvala “voda života” započela je u mnogim zemljama.

Važnost kvalitete, a ne kvantitete!

Uživate u vrhunskoj rakije a ne znate zašto je tako posebna – to je šarolika povijest i način proizvodnje. Naša najveća prednost je ekološko uzgoj voća, 100% prirodni proizvod i visoka kvaliteta. Proces proizvodnje destiliranog napitka poznat je još iz davnih vremena, a nove tehnologije omogućuju proizvodnju visokokvalitetne rakije.

 

Ponuda

100 % prirodno – bez umjetne arome, boja, sladila i pojačivača okusa

 

Viljamovka

Viljamovka je najcjenjenija među rakijama, prepoznatljivog mirnog, plemenitog okusa, veoma otmjena. Među stotinama sorti krušaka proizvodi se isključivo od kruške Viljamovke. Jedinstveno sočna aroma sa ugodnim voćnim okusom. Viljamovka Šimić pruža jedinstvenu punoću okusa i arome, a pitkost ovog pića rezultat je pažljivo vođenog proizvodnog procesa. Proizvedena od ekološkog uzgoja voća, pruža jedinstvenu punoću okusa i arome, a pitkost ovog pića rezultat je pažljivo vođenog proizvodnog procesa. Dobivena sa vlastite plantaže, ekološkog uzgoja voća odlikuje se po tome što je sama proizvodnja pod vodstvom struke od prvog dana podizanja nasada te se proizvodi na novim destilacijskim kotlovima sa mogućnošću odvajanja frakcija. Fermentacija se odvija anaerobnim spremnicima sa mogućnošću regulacije hlađenja.

Pažljivom destilacijom sačuvan je karakterističan okus i intenzivan i plemenita aroma Viljamovke. Naša rakija proizvedena je od 100% voća.

Šljivovica

Šimić Šljivovica predstavlja odličan primjer harmoničnog spoja šljive i hrasta koji daje dubinu i bogatstvo okusu i mirisu. Prepoznatljivog savršeno izbalansiranog i intenzivnog voćnog okusa, Šimić šljivovica pruža istinsko uživanje ljubiteljima vrhunske tradicionalne šljivovice.

Šimić Šljivovica dobivena je dvostrukom destilacijom pažljivo odabranih sorti šljiva. Biranje samo najboljih zrelih plodova i odstranjivanje koštica prije fermentacije čini da Šimić Šljivovica ima jedinstven okus i miris. Njena boja, posebna aroma i okus obogaćen nježnim tonovima vanilije potječu od hrastovine u kojoj odležava. Pun, svjež, razvijen miris otkriva raskoš šljiva od kojih je napravljena.

Na okusu je puna, čista, harmonična i zaokružena. Koriste se šljive dobivene iz vlastitog voćnjaka ekološkog uzgoja koji se prostire na 7 ha. Preporučuje se serviranje ove rakije na sobnoj temperaturi, kao aperitiv ili digestiv. Odlično se slaže uz slana predjela, tradicionalna i jela jačeg okusa, zrelije sireve ili na kraju objeda, uz čokoladni kolač.

Jabukovača

Rakija od jabuka proizvedena je pažljivo odabranom tehnologijom vrenja i destilacije zrelih plodova jabuke. Ugodne je, veoma fine, lagano razvijene arome svježeg voća u kojoj se blago osjeća miris jabuke. Harmoničan, zaobljen i privlačan okus svojstveni su ovom lijepom piću.

Proizvodnja rakije

Tehnološki proces proizvodnje rakije sastoji se od ovih faza:

Faza 1: Voće

Za proizvodnju vrhunske rakije potrebno je uzimati samo zrelo, neoštećeno i dobro čuvano voće. Šimić Destilerija je specijalizirana za uzgoj ekološke kruške i šljive.

Faza 2: Mljevenje

Voće je obrađeno od strane stroja – mljevenje, sitnjenje ili muljanje plodova.

Faza 3: Fermentacija

Zdrobljena voćna pulpa  zatim fermentira u cisternama, na kontroliranoj temperaturi u hladnoj prostoriji na određena vremenska razdoblja.

Faza 4: Destilacija

Tehnološka operacija izdvajanja alkohola iz fermentirane smjese – popularno pečenje. na novim destilacijskim kotlovima sa mogućnošću odvajanja frakcija. Fermentacija se odvija anaerobnim spremnicima sa mogućnošću regulacije hlađenja.

Faza 5: Odležavanje

U tom razdoblju razvijaju se okus, aroma i boja određene vrste rakija.

Nagrade i priznanja

Viljamovka

 

ISCRO 2018 međunarodno natjecanje alkoholnih pića

ISCRO 2015 – međunarodno natjecanje alkoholnih pića – Zlatna medalja

Distillate Awards Ceremony Salzburg, Austrija 2008. – BRONZE medalja

Eko – Etno Croatia 2008 – SREBRNA medalja

Sajam sajma Split, Hrvatska 2005 – Zlatna medalja

Sajam Split, Hrvatska 2004 – SREBRNA medalja

“Vinkovacke jeseni”, Hrvatska 1999 – SREBRNA medalja

Šljivovica

ISCRO 2018 međunarodno natjecanje alkoholnih pića

Distillate Awards Ceremony Salzburg, Austrija 2008. – BRONZE medalja

Eko-Etno Hrvatska 2008 – Zlatna medalja

Sajam sajma Split, Hrvatska 2005 – Zlatna medalja

Posjetite nas

Rakija Šimić experience

Doživite zvuk, miris i osjećaj potpuno opremljene destilerije na našim vođenim turama.

Obilazak i posjetu možemo prilagoditi Vašim željama i interesima.

Poveznice

Proizvođač

VeeMee

Saznaj više
Velika pića pričaju priču, potiču emocije, strast i estetske vrijednosti!
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" https://hamagbicro.hr/
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije