QR code PID
Sponzor:

OPG FLORIJANOVIĆ IVICA

Vinarija

O nama
Galerija
Certifikati
Info

O vinariji

Na središnjim obroncima Moslavačke gore s pogledom na Lonjsko polje, na 140-170 m nadmorske visine, isključivo južnih i jugoistočnih padina locirano je 5 hektara vinograda obitelji Florijanović. Vinogradi su smješteni na nekoliko lokaliteta na relaciji grad Popovača – naselje Voloder, poznato po domicilnosti autohtone sorte Moslavine – Škrlet te kao lokalitet s najvećim nasadima Škrleta u Moslavini, a Voloderske jeseni tradicionalna manifestacija svake godine početkom rujna.

Godišnja proizvodnja je do 40.000 litara, a u ukupni kapacitet podruma je 80.000 litara. Kušaonica je kapaciteta do 50 osoba. Vinarija je postupku modernizacije opreme i zamjene stare opreme za proizvodnju vina novom iz odobrenog projekta EU – vinska omotnica ( Presa, vinifikator, muljača, rashladnik, inox cisterne, automatska čepilica i etiketirka, pumpe, sustav digitalne kontrole hlađenja, sustav plina i druga oprema za potrebe modernizacije proizvodnje).

Okosnicu proizvodnje vinarije čini Škrlet s površine od 3,50 hektara. Ostala vina u ponudi vinarije i kušaonice su još 2 autohtone sorte Moslavac i Dišeća ranina te vina kontinentalne Hrvatske – Graševina, Muškat žuti, Chardonnay, Rizling rajnski, Pinot sivi, Frankovka, Frankovka rose , Cabernet Sauvignon i Pinot crni. Posebno možemo izdvojiti Škrlet, autohtonu moslavačku sortu vina, kvalitetno bijelo vino.

Na izložbama vina Moslavine, te na regionalnim pa i inozemnim izložbama tijekom godina dobiven je velik broj zlatnih i drugih medalja za kvalitetu vina i dizajn etiketa. Vinarija organizira pokaznu manifestaciju „Kak su brali naši stari“ tradicionalno svake godine početkom rujna, koristeći starinske alate za preradu i dopremu grožđa iz vlastite eno zbirke te na taj način doprinosi očuvanju kulturne i ruralne baštine.

Degustacije vina

Kvaliteta vina vinarije prepoznata je na tržištu Sisačko-Moslavačke županije, Zagreba, Dalmacije pa i šire, a to potvrđuju i brojne medalje i priznanja dobivena na mnogobrojnim izložbama vina u zemlji i inozemstvu.

Na izložbama vina Moslavine, te na regionalnim pa i inozemnim izložbama tijekom godina dobiven je velik broj zlatnih i drugih medalja za kvalitetu vina i dizajn etiketa. Vinarija organizira vođene degustacije vina.

Naša vina

 

Škrlet Mons Claudius

Škrlet Mons Claudius

Kvalitetno bijelo vino.

Škrlet Mons Claudius, autohtona moslavačka sorta vina. Vino nježne svijetlo žute boje, izraženog čistog mirisa. Lepršavost ovog vina pruža livadno-cvjetne te kasnije arome bijelog voća, ponajprije kruške i marelice pa sve do orašastih mirisa uz dodatak klinčića. Lagana kremoznost, naglašena ekstraktnost i nešto viši alkohol upućuju nas na ozbiljno vino koje nam i svojom strukturom govori da se ne radi o klasičnom primjerku Škrleta. Uravnotežen i harmoničan spreman je parirati svinjskom pečenju, roštilju i ozbiljnijim rižotima.

2019. Alc. 11.9% 44.25kn
2018. Alc. 11.5% 50.50kn
2017. Alc. 12.7% 50.50kn
2016. Alc. 12.2% 75.50kn
2015. Alc. 12.8% 75.50kn
Škrlet

Škrlet

Kvalitetno suho bijelo vino.

Škrlet je vrlo rijetka bijela, autohtona moslavačka sorta. Plijeni pozornost specifičnom, nježnom aromom i izraženim bouquetom. Vino je kristalne svjetložućkaste boje koja se prelijeva prema zelenoj. Najbolje pristaje uz: sve vrste ribe i morskih specijaliteta, jela od bijelog mesa, hladne salate s tjesteninom, sve vrste gustih i krem juha.

2019. Alc. 11.5% 31.75kn (1l)
Graševina

Graševina Sur Lie

Vrhunsko suho vino slamnatožute boje.

Graševina Sur Lie – vino se ostavlja na mladom i zdravom vinskom talogu, te se miješa nekoliko puta u tijeku dana, a kasnije nekoliko puta tjedno! Dobiveno suho vino je obogaćeno s plemenitim izraženim mirisom, srednjeg sadržaja alkohola i ekstrakta, ugodno gorkasto i već kao mlado vino razvija sortni miris i aromu istaknute svježine. Graševina Sur Lie, vrhunsko suho bijelo vino, svježeg, skladnog i privlačnog okusa, prepoznatljive, svojstvene arome.

2013. Alc. 13.3% 75.50kn

Graševina

Suho vino slamnatožute boje.

Graševina je najčešće suho vino slamnatožute boje, izraženog mirisa, srednjeg sadržaja alkohola i ekstrakta, ugodno gorkasto i već kao mlado vino razvija sortni miris i aromu istaknute svježine. Graševina, kvalitetno bijelo vino, svježeg, skladnog i privlačnog okusa, prepoznatljive, svojstvene arome.

2019. Alc. 12% 25.50kn (1l)
2018. Alc. 12% 31.75kn (0.75)

 

 

Frankovka

Frankovka

Vrhunsko suho crveno vino.

Transparentne rubin boje sa sugestivnim odsjajem tako karakterističnim za Frankovku daje nam naslutiti da se radi o svježem, voćnom, laganom i modernom crnjaku. Intenzivnog i slojevitog mirisa crvenog voća, prvenstveno višnje uz herbalno-začinske primjese sa diskretnim dodirom kože. Okus je svjež i sočan uz dosta voća koje se pretvara u kompot od višnje. U savršenoj ravnoteži alkohola na mekanoj, te kiselina i tanina na tvrdoj strani spektra. Iako je riječ o vinu za koje će mnogi reći da je prejednostavno, oni bolji poznavatelji sa sigurnošću će ustvrditi da se radi o odličnom uratku specifičnom za moslavački teroair. Kao idealni partner u kulinarstvu nameće se pečeni odojak.

2017. Alc. 13.1% 60.50kn

Frankovka

Kvalitetno suho crveno vino.

Sorta panonskog areala, usvojena gotovo kao autohtona u kontinentalnoj Hrvatskoj. Vino je intenzivne rubin crvene boje, srednje gustoće i osvježavajućeg voćnog okusa. Na miris odaje aromu višnje. Najbolje pristaje uz: jela od tamnog mesa, sitnije divljači, čak i malo pikantnijeg okusa, a iznimno je ugodna i uz fine sireve.

2019. Alc. 12.5% 31.75kn (1l)
2018. Alc. 12.5% 38.00kn (0.75)

 

Frankovka Rose

Frankovka Rose

Kvalitetno ružičasto vino

Tamnija ružičasta boja prelijeva se prema boji zrele maline sa laganim bakrenim odsjajem koji nam sugerira da je vino dozrelo u boci. Nos je sazrio i umjereno je ozbiljan gdje se maline i jagode lagano povlače da bi ispod njih isplivao pivski mirisi (fermentirani ječam), te na karaju dosta stidljivo onaj crvene naranče. U gutljaju svježe i intenzivno, dugo podražuje nepce nakon ispijanja. Na crvenu jabuku i herbalni ugriz nastavlja se pomalo metalni okus koji uz vinzone note pojačane alkoholom ostavlja dojam „ iskusnog“ rosea.

2019. Alc. 11.5% 38.00kn
2018. Alc. 11.5% 44.25kn
Dišeća ranina

Dišeća ranina Sur Lie

Vrhunsko polusuho bijelo vino

Stara zaboravljena autohtona sorta moslavačkog vinogorja, zbog svoje arome uvelike pridonosi nadaleko poznatoj kvaliteti ovog vina.

2013. Alc. 12.9% 100.50kn (0.5l)
Chardonnay

Chardonnay

Vrhunsko polusuho bijelo vino – kasna berba

Elegantna izvedba svjetski poznate sorte, zlatno žute boje s naglašenim sortnim mirisom i završnim mednim notama.

2007. Alc. 13.1% 188.00kn (0.5l)

Informacije

Ne radimo s trgovačkim centrima, jer smo boutique vinarija i radimo samo direktno s restoranima, kafićima i pojedinačnim kupcima.

Izložbe: Decanter London, IWC, MoslaVina Kutina, Vina od davnina Zagreb, Ivanić Grad, Čazma, Popovača…

Sajmovi: Wine Expo Düsseldorf Njemačka, En Primeour, Lauba Grand Tasting, VinoCom u Esplanadi, Zadar wine festival, Rijeka wine festival, Wine VIP eventi Split, Makarska, Vodice, Novalja

Osvojene nagrade: nekoliko desetaka zlatnih medalja i još ostalih

Članstvo u udrugama/zadrugama: Proizvođačka organizacija Škrlet, Udruga Škrlet

Hrvatska

Potok, Sredanija 3,
Popovača 44317
Vidi kartu
NUMBER OF Ha: 5
Kupujmo hrvatsko

Kontaktiraj proizvođača

  • Hidden
  • Unos e-mail adrese je obavezan
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" https://hamagbicro.hr/
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije