QR code PID

OPG Kapja – Šantić Teo

Proizvodnja maslinovog ulja

O nama
Galerija
Certifikati
Info

O nama

OPG Kapja, Teo Šantić bavi se proizvodnjom maslinovog ulja. Obrađujući obiteljske maslinike smještene u blizini mjesta Postira na otoku Braču, pronalazimo načine da očuvamo okoliš koristeći ovce za njegu nasada. Model „Maslina i ovca saživio je osamdesetih godina prošlog stoljeća, a svoj vrhunac dostigao je upravo sada u eri Ekološke poljoprivrede. Maslinova ulja Kapja preporučamo ciljanom tržišnom segmentu potrošača maslinovog ulja koji znaju prepoznati vrline ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Preporučamo našim potrošačima svakodnevnu „Kapju“ maslinovog ulja koja uz gurmanske užitke donosi višestruke zdravstvene koristi. Djevičansko maslinovo ulje KAPJA; dobiveno je od maslina prerađenih na presi mehaničkom tradicionalnom metodom. Tako estrahtirano maslinovo ulje zadovoljiti će sve one koji preferiraju blaža i mekša ulja. Jako dobro se sljubjuje s tradicionalnim jelima (bakalar, kuhano povrče, riblja jela).

Ponuda

  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje Kapja – 1 litra/120,00 kn

Ekstra djevičansko maslinovo ulje KAPJA sorte oblica poznato po uravnoteženom spletu vrlina, okusa i mirisa. Oblica je najrasprostranjenija sorta masline na otoku Braču. U starim maslinicima jedina je sorta u uzgoju. Kroz prošlost obično se sadila po rubovima polja kao vijenac o čemu je pisao i poznati hrvatski pjesnik Vladimir Nazor: „Vinograd moga oca ovjenčan je vijencem zelenih maslina“. Neposredna blizina mora, tradicionalni ambijent i autohtona sorta garantiraju kvalitetu plodova maslina od kojih se dobiva vrhunsko maslinovo ulje. Ekstra djevičansko maslinovo ulje KAPJA izrazitog je okusa i mirisa po plodu masline, ujednačene gorčine i pikantnosti s okusom na gorki badem i rajčicu. Ulje izraženog zadržavanja pikantnosti u paokusu.

  • Djevičansko maslinovo ulje Kapja – 1 litra/90,00 kn

Prije uvođenja modernih centrifugalnih postrojenja za proizvodnju maslinovih ulja maslinovo ulje se proizvodilo na relativno malom broju presa. Kako se zbog čekanja na red za presanje ulja masline držale u vodi, najčešće moru, zbog ispiranja polifenola dobijala su se ulja s manje gorčine i pikantnosti. Polifenoli su spojevi koji maslinovom ulju daju gorčinu i pikantnost, a lakše su topivi u vodi nego ulju. Cilj ovog procesa je obnoviti postupak proizvodnje maslinovog ulja na tradicionalan način, a to je držanje maslina u vodi i dobivanje ulja presanjem na presi. Ključno je utvrditi vrijeme branja maslina s obzirom na indeks zrelosti, dužinu čuvanja maslina u vodi/moru, te uvjete pri preradi/presanju maslina i dobivanju ulja. Sve prethodno spomenute parametre smo optimizirali na način da se dobije ulje najbolje moguće kvalitete tj . maslinovo ulje koje bi zadovoljilo najmanje kvalitet djevičanskog maslinovog ulja. Dobar dio našeg pučanstva je još uvijek naviknut na ulja s manje gorčine i pikantnosti kojeg kolokvijalno zovemo Tradicionalno maslinovo ulje ili Ulje djedova i baka pa se nadam da bi ovo ulje moglo zainteresirati značajan dio kupaca maslinovog ulja.

Poveznice

Proizvođač

VeeMee

Saznaj više
Kupujmo hrvatsko
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" https://hamagbicro.hr/
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije