QR code PID
Sponzor:

OPG ŠINJORINA SMOKVA

Ekološki uzgoj i prerada voća u ukusne i zdrave pekmeze

O nama
Galerija
Certifikati
Info

O nama

OPG BABAC SANDRA osnovan je 2004. u zaleđu Zadra i bavi se ekološkim uzgojem i preradom voća u ukusne i zdrave pekmeze poznate pod brandom ŠINJORINA.
Kod proizvodnje pekmeza koriste SAMO JEDAN SASTOJAK – ekološki uzgojeno voće i ugušćuju ga bez dodanog šećera , odnosno, bez ijednog drugog dodatka. OPG ima vlastite nasade smokava i dunja, a drugo voće (višnju marašku, šljivu, mandarinu, itd.) otkupljuje od ekoloških kooperanata.
Prvi u nizu proizvoda je ŠINJORINA SMOKVA – ekološki pekmez od svježe eko smokve bez dodataka, a proizvode ga već više od 17 godina. Slijede ŠINJORINA DUNJA, MARUŠKA, ŠLJIVA i MANDARINA (od cjelovite, neoguljene mandarine!). Proizvodi imaju brojne domaće i strane nagrade za kvalitetu i dizajn, a već nekoliko godina Šampioni su splitske Intrade, međunarodne manifestacije poljoprivrednika Mediterana.
Šinjorina eko pekmezi esencija su voća i odlična zamjena svježem voću izvan sezone. Budući da je prerada sezonskog tipa (ne koristi se smrznuto, sušeno voće, niti poluprerađevine), količina pekmeza je limitirana, a time i ekskluzivna, te je dostupna do isteka zaliha.
Šinjorina eko pekmezi niskokalorični su, dijetetski, prirodni i zdravi, idealni u prehrani djece, sportaša, gurmana i svih onih koji paze na kvalitetnu prehranu te osoba koje zbog prirode svog posla sjede dugo, a paze na kilograme. Savršen su sastojak svakog smoothieja, odlični u kombinaciji finger fooda, kao toć, dodatak umacima, jogurtima te odlično pristaju uz meke i tvrde sireve, čokoladu, uz slana i slatka jela, u desertima, itd. OPG ima i mali nasad ekološkog smilja, te eteričnog ulja smilja.
Nositeljica OPG-a Sandra Babac osnivačica je Festivala smokava i organizirala ga je prvih 10 godina u Zadru i zadarskoj županiji.

Kontaktirajte nas

Otvoreni smo za turističke obilaske te upoznajemo posjetitelje s uzgojem i preradom smokve i ostalog voća i bilja, a moguće su i degustacije uz prethodnu najavu, te kupovina proizvoda.
Kontakt telefon + 385 98 955 0642
Email: sinjorina.smokva@gmail.com
Hrvatski eko proizvod
Plavi ceker

Informacije

Naše proizvode prodajemo u trgovinama sirane GLIGORA, DRNIŠKE TRADICIJE, Duty Free Shopovima zračnih luka Split i Zadar, konobe NADA, Vrbnik, BOŠKINAC, Novalja, restoran PET BUNARA, Zadar i hotel VALAMAR, a imamo mali izvoz u Švedsku (bustamante.se, vadstena choklad & deli), Dublin (Taste of health), Glasgow (Pine Nut Path).
Sajmovi: FESTIVAL SMOKAVA – ZADAR, FEŠTA OD SIRA – KOLAN, NINSKA ŠOKOLIJADA NIN
Članstvo u udrugama/zadrugama: LAG BURA, UDRUGA DALMACIJA EKO
ŠINJORINA EKO PEKMEZI – SAMO JEDAN SASTOJAK
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" https://hamagbicro.hr/
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije