QR code PID
Sponzor:

OPG VINCELJAK ANKICA

Prodaja i prerada svježeg voća

O nama
Galerija
Certifikati
Info

O nama

OPG Vinceljak Ankica počeo je djelovati 2009. godine. Od 2010. godine počelo se sa prvom sadnjom i intenzivnim ulaganjima u nabavu i uređenje poljoprivrednog zemljišta, podizanje nasada krušaka, jabuka, malina i vinove loze te u mehanizaciju, opremu za nasade, opremu za preradu svježeg voća, postavljanje sistema za navodnjavanje i izgradnja akumulacije, postavljanje armature protiv tuče, destileriju i skladišni prostor.

Do sada je ukupno podignuto 5 ha novih nasada – 6800 stabala krušaka, 500 stabala jabuka, 2000 malina i 550 trsova vinograda autohtone sorte krapinske beline. Dio nasada je u punom rodu, a dio dolazi u rod.

OPG Vinceljak Ankica prodaje konzumno svježe voće: kruške, jabuke i maline.

Važan dio ponude proizvoda tijekom cijele godine leži u mogućnosti prerade svježeg voća. Proizvodnjom gotovih proizvoda preradom svježeg voća nudi se kupcu široka paleta proizvoda: extra džemovi, ocat od krušaka i jabuka te rakija viljamovka.

Nositelj OPG-a je Ankica Vinceljak, a djelatnik u OPGu je sin Vanja Vinceljak, inaće stručni prvostupnik inžinjer građevinarstva. Dodatnim usavršavanjem za voćara, te proizvođača rakija i drugih aromatiziranih pića položio je stručne ispite i dobio diplome za navedena zanimanja. Svakodnevnim praćenjem stručne literature, konzultacije sa savjetnicima, diplomiranim agronomima i profesorima sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu tijekom ovih dvanaest godina stekli smo ogromno iskustvo u vođenju svih radova u voćnjaku: priprema zemlje za sadnju, sadnja sadnica, obrezivanje, zaštita i ubiranje plodova.

OPG Vinceljak Ankica želio je proširiti svoju djelatnost ulaganjem u preradu voća i time povećati ponudu gotovih proizvoda. Ulaganjem u maline i vinovu lozu, uz kruške i jabuke, OPG Vinceljak Ankica vidio je mogućnost napretka i probijanja na tržište kroz proširenje svoje ponude proizvoda.

Kako bi OPG Vinceljak Ankica opstao na tržištu poljoprivrednih proizvoda potrebno je svakodnevno zadovoljiti tržišne potrebe. Povećanjem ponude poljoprivrednih proizvoda, s naglaskom na autohtone poljoprivredne sorte i različitim oblicima prerade svježeg voća OPG Vinceljak Ankica ističe se kraj drugih OPG-ova. Budi se interes i znatiželja kupaca za naš zavičaj i želja da probaju nešto novo, a ujedno im se približava jedinstven proizvod.

OPG Vinceljak ujedno planira izgradnju kušaonice čime se želi omogućiti bolja promocija vlastitih poljoprivrednih proizvoda, približavanje i upoznavanja kupaca sa poljoprivrednom proizvodnjom i autohtonim sortama, a samim time postići veća prodaja i konkurentnosti u poslovanju.

Ulaganjem u sadnju krušaka, jabuka, malina, autohtone sorte Hrvatskog zagorja – Starohrvatske beline OPG Vinceljak Ankica želi se istaknuti među drugim ponuditeljima, a istovremeno pridonijeti razvoju poljoprivredne proizvodnje Krapinsko-zagorske županije.

Kako do naših proizvoda?

Prodaja vršimo na kućnom pragu.

Informacije

Sajmovi: 100% Zagorsko u Zagrebu, 100% Zagorsko u Rijeci, Kupujmo hrvatsko, Sajam zimnice

Osvojene nagrade: Zlatna nagrada za viljamovku rakiju, zlatna nagrada za eksta džem od kruške, srebrna nagrada za ocat od kruške

Članstvo u udrugama/zadrugama: Udruga voćara Zagorski bregi

Kupujmo hrvatsko

Kontaktiraj proizvođača

  • Hidden
  • Unos e-mail adrese je obavezan
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" https://hamagbicro.hr/
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije