QR code PID

Vina Antunović

Vina Antunović

O nama
Galerija
Certifikati
Info

Početci

Vinarija Antunović razvila se na stogodišnjoj obiteljskoj tradiciji uzgoja vinove loze i proizvodnje vina. Sadnjom novih vinograda 2004. godine, Jasna Antunović Turk, diplomirana ekonomistica uvodi obitelj u “novo vinarsko doba” pronalazeći u vinarstvu novi životni izazov i vokaciju.

Lokacija

Vinarija je pozicionirana je u kontinentalnom sjeveroistočnom dijelu Hrvatske u vinarskoj podregiji Podunavlja – vinogorje Erdut.

Izuzetne mikroklimatske pogodnosti meandra rijeke Dunav, bogato i rahlo tlo te ravnomjeran raspored oborina i sunčanih dana, osiguravaju vrlo povoljne uvjete za uzgoj vinove loze širokog sortnog spektra.

Sa posađenih 7,5 hektara vinograda vinarija ANTUNOVIĆ u moderno opremljenom pogonu kapaciteta 950 hl proizvodi visokokvalitetna i vrhunska vina.

Vinarstvo

U sortnom dijapazonu 75% čine bijele sorte (graševina, chardonnay, zeleni silvanac, muškat ottonel i plemenka), a 25% crne (crni pinot, cabertnet franc i cabernet sauvignon).

U sklopu objekta nalazi se i kušaona/vinotočje gdje gosti mogu, osim u krasnim vinima, uživati i u domaćim kulinarskim specijalitetima.

Tržišni i proizvodni princip rada vinarije jeste “butik vinarija”, vrhunska vina u malim serijama za prave vinoljupce!

Nagrade: Graševina Premium 2013 – Decanter Platinum Best Croatian white wine – 95 points
Graševina Premium 2015 – International Wine Challenge Silver medal – 91 points, Decanter London Silver medal – 91 points
Jubilea Reserve – Decanter London 2020 Silver 92 points
Graševina 2017 – International Wine Challenge Bronze medal – 88 points

 

Informacije

Graševina Premium 2013: „Petrolej, med i dunja na nosu. Mozaik sočnih okusa s naglaskom na mango, papaju i limetu. Predivno kompleksno vino strukturirano ugodnom kiselinom. Na aftertastu suptilan osjet na duhan i med. Izvanredno. „ – izvor: www.decanter.com/

Graševina Premium 2015: “Prelijepa graševina duboke zlatno žute boje. U ustima živa i intenzivna, savršenog balansa između zrelosti i živosti. Na nosu iznimno slojevita sa pregršt citrusnog voća, pa malo slatkog livadnog cvijeća i kamilice, pa u pozadini sa svježinom zelene jabuke. Okus je prilično elegantan, a istovremeno dugačak i krepak.” – Saša Špiranec, Jutarnji List, ožujak 2019.

Jubilea Reserve: “Kompleksno bijelo vino, mirisa kruške i kandiranog limuna. Na nepcu vino s odlično zaokruženim, voćnim aftertaste-om dugog trajanja.” DWWA London 2020

Poveznice

Kupujmo Hrvatsko

Kontaktiraj proizvođača

  • Hidden
  • Unos e-mail adrese je obavezan
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. www.strukturnifondovi.hr Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europski fond za regionalni razvoj Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost VeeMee Više o projektu