QR code PID

Vinarija Kaptol

Uzgoj grožđa i proizvodnja vina

O nama
Galerija
Certifikati
Info

O nama

Brinemo da pustolovina započeta u vinogradu ostvari novi život na našim stolovima. Tako je ispalo da vinarke vode glavnu riječ. Enologinja i dvije vlasnice dijele ljubav prema ljepoti u vinu. Fina, mirisna, harmonična… takva su vina vinarije Kaptol. Želimo im pružiti svu pažnju koju zaslužuju.

Ponuda

CUVÉE 2017.
VRHUNSKO SUHO VINO
alk. 13,0% | 0,75L
71,25 kn
Vino zagasito crvene boje praćeno raskošnim mirisom kupine i borovnice, koji se nastavlja i na okus koji je mekane tanične strukture. Upravo kupažom dvaju vrhunskih sorti cabernet franca i merlota postignuta je savršena harmonija okusa, a uz odležavanje vina u barrique bačvama dodana nota kompleksnosti.
Crno cuvée vino zbog tanina i svojih ugodnih vinskih kiselina sljubljujemo uz crveno meso kao što je srednje pečen beefsteak ili ramsteak, divljač, janjetinu i plavu ribu. Također neki teži i aromatičniji sirevi savršeni su izbor uz cuvée.
SAUVIGNON 2017.
KVALITETNO SUHO VINO
alk. 12,5% | 0,75L
62,50 kn
Svježe, aromatično i puno vino. Miris, koji čini glavninu karaktera sauvignona, veoma je jasan i prepoznatljiv time što odiše nježnim mirisom tek ubranog cvijeta bazge i svježe pokošene trave.
Sauvignon sa svojom izraženijom svježinom ima moć većinu jela učiniti blistavijim, sjajnijim. Tako je jedan „must do“ sauvignon uz šparoge na kajganu ili kao rižoto. Egzotična kuhinja s tipičnim slatko-kiselim umacima odlično se slaže u sauvignon kao i riblji carpaccio, hladne salate s morskim plodovima ili bijela riba servirana s limunovim sokom, rukolom i aceto balsamicom.
GRAŠEVINA 2018.
KVALITETNO SUHO VINO
alk. 12,5% | 0,75L
45,00 kn
Graševina s položaja Kaptol je lagano, pitko vino, nježnih voćnih aroma p oput zelene jabuke koje se isprepliću laganim mirisom cvijeta lipe. Obilježena je živom žućkasto-zelenom bojom i idealnim odnosima šećera i kiselina.
Graševina je vrlo svestrano vino te se slaže uz jela od tjestenine s kremastim umacima i bijelim mesom, hladnim jelima od riječne ribe i plodova mora. Također ide uz suhomesnate delicije i mekane lagane sireve.
ROSÉ 2018.
KVALITETNO SUHO VINO
alk. 11,5% | 0,75L
37,50 kn
Elegantno, pitko, lepršavo vino koje nudi posebno iskustvo, isprepleteno je mirisnim vrtlogom šumskih boba. Uravnotežen odnos kiselina i šećera, te niži udio alkohola dobitna su kombinacija za svakodnevno uživanje u ovom vinu. Idealan omjer merlota i cabernet sauvignona upravo omogućuju tu savršeno ravnotežu i posebno sljubljujuću notu zbog kojeg ga je i dobio titulu ambasadora vinarije.
Nježna ružičasta boja koja osvaja na prvi pogled dobivena je kratkom maceracijom u trajanju od nekoliko sati. Ovo vino se savršeno slaže uz škampe i kozice u raznim umacima, kao i uz meso s roštilja ili cezar salatu.
GRAŠEVINA 2018.
NAVOJNI ČEP
KVALITETNO SUHO VINO
alk. 12,0% | 0,75L
35,00 kn
Vino zelenkasto-žute boje u čijem aromatskom profilu dominiraju svježi voćni mirisi jabuke i citrusa. Okusom je vrlo skladno s prepoznatljivim osvježavajućim završetkom. Njegov prilagodljiv okus lako je uklopiti uz mnoga ukusna jela kao što su tjestenina na bazi sira, kuhana govedina, složenac od povrća ili kuhana bijela riba.
CRNA 2018.
NAVOJNI ČEP
KVALITETNO SUHO VINO
alk. 13,0% | 0,75L
35,00 kn
Sljubljivanjem triju vrhunskih sorti Merlot, Cabernet franc i Cabernet sauvignon dobiven je vrhunski balans voćnih aroma, herbalnih nota i ugodne svježine. Dodatnim devetomjesečnim odležavanjem vina u barrique bačvama dobivena je lagana tanična struktura kao završna točka kompleksnosti okusa. Za bujicu okusa uparuje se uz odrezak od tune, teletinu u bogatim i sočnim umacima s gljivama ili tjesteninu u umaku od rajčice.
GRAŠEVINA 2019.
KVALITETNO SUHO VINO
alk. 12,0% | 1,00L
30,00 kn
Izrazito pitko vino osvježavajućih aroma. Vitkog tijela, a u okusu lagano i zavodljivo što ga čini idealnim odabirom za svaku priliku. Svojom svježinom će obogatiti svako slavonsko jelo počevši od raznih suhomesnatih delicija, šarana u rašljama ili gulaša.
CRNA 2018.
KVALITETNO SUHO VINO
alk. 13,0% | 1,00L
30,00 kn
Na okus živahno, isprepleteno laganim svježim završetcima. Dobiveno kupažom Merlot, Cabernet franc i Cabernet sauvignon u jednakim omjerima iz čega potječe i lagani bobičasti miris. Njegova umjerena punoća se uklapa uz okus svinjetine, lasagne ili mesne okruglice.

Poveznice

Proizvođač

VeeMee

Saznaj više
"Volimo vjerovati da upoznavajući vina, upoznajemo i ljude koji ih stvaraju. Koji brinu da pustolovina započeta u vinogradu ostvari novi život na našim stolovima. Upoznajmo se uz punu čašu vina Kaptol."
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" https://hamagbicro.hr/
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije