QR code PID

Vinarija Šafran

Vinogradarstvo i podrumarstvo od 1692.

O nama
Galerija
Certifikati
Info

O nama

Tradicija pisana vinom

Vinarija Šafran ponosi se svojim povijesnim kontinuitetom u vinogradarstvu i podrumarstvu koje prema pisanim dokumentima seže u davnu 1692. godinu. U današnje vrijeme vinogradi, podrum i cijela vinarija program su plus i imidžu tvrtke Metalproduct, krovne tvrtke obitelji Šafran.

Među najvećim smo vinarijama u Varaždinskoj županiji, a vinogradi nam se prostiru na dvadesetak hektara bregovitih padina humskog i brezničkog vinogorja.

Oko 90 tisuća trsova zasađeno je na pogodnom tlu i idealnim pozicijama blago položenih sunčanih padina slikovitoga brežuljkastog kraja. Područja je to koje se sa zapada nastavlja na planinu Ivančicu, sa sjevera na varaždinsko vinogorje, istočno na planinu Kalnik, dok s juga naše pozicije vinograda dodiruju zlatarsko područje s pogledom na sjeverni dio Medvednice.

Vinarija, podrum, kušaonica

Vinarija Šafran izrasla je iz višestoljetne obiteljske tradicije uzgoja vinove loze i proizvodnje vina. Opremljena je najsuvremenijom opremom za preradu grožđa, fermentaciju, sazrijevanje i čuvanje vina.

Više od polovice posla u proizvodnji vina obavlja se u našim vinogradima, gdje se pomno prati svaka promjena i skrbi o održivom razvoju i ekološkim postulatima.

Najsuvremenija tehnologija nastavlja se i u podrumarenju. U našoj vinariji tehnološke cjeline proizvodnje i sazrijevanja vina potpuno su odijeljene.pa je u prvom dijelu podruma prostor za preradu grožđa i fermentaciju vina, a drugi, poseban dio podruma, uređen je za sazrijevanje vina. U skladu s najsuvremenijim metodama i uz stalnu brigu enologa i podrumara proizvodimo vina visoke kakvoće, koja se čuvaju ovisno o sorti i tehnologiji u inox i drvenim bačvama, ukupnog kapaciteta 500.000 litara.

U okviru vinarije nalazi se punionica s internim laboratorijem za kontrolu mošta i vina, a u gornjem dijelu zgrade nalaze se i prostori za degustaciju te uredi. Naša vina redovito osvajaju najviša odličja na izložbama i ocjenjivanjima u zemlji i inozemstvu.

Ove godine imali smo ponovno i vrlo uspješnu kasnu berbu prosušenih bobica graševine.

Informacije

 

 

 

Hrvatska

Breznica 1D Breznički Hum, Varaždinska županija 42225 Hrvatska,
Breznički Hum 42225
Vidi kartu
NUMBER OF Ha: 20

Poveznice

Proizvođač

VeeMee

Saznaj više
Kupujmo hrvatsko
Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije https://hamagbicro.hr/
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije