Vlasnik: Amalka Vukelić

OPG Amalka Vukelić

Biodinamički uzgoj

QR code
lokacija sjedišta Pri gori 7,
Lužan Biškupečki 42204
Varaždinska županijaVidi kartu
kontakt
T 042 410 277
M 098/9216-325
M 099/4484-650
M 098/555-717
E amalka.vukelic@gmail.com

1,80 Ha

Obradive površine

 • Uzgajane kulture i proizvodi

 • O nama
  Galerija
  Certifikati
  Info

  O nama

  Kada postaneš roditelj ne odlučuješ samo o svom životu. Ideja je potekla sama od sebe, jer uz dvoje male djece, suprug i ja odlučili smo otići iz centra Zagreba te smo kupili malo imanje nadomak Varaždina.

  Imperativ je bio proizvodnja hrane koju djeca u svako vrijeme mogu pojesti iz svog vrta, bez straha od zaostalih kemijskih zaštitnih sredstava. Pomnim istraživanjem tržišta došli smo do zaključka da je bobičasto voće, a posebice ribizl, slabo zastupljeno na našem tržištu jedanko kao i dunje. Danas uzgajamo 185 stabala dunja i 1100 grmova ribizla i povrće na površini od 4500 m2.

   

  Intencija nam je stvoriti pogon za preradu voća, prvo u voćna vina a kasnije i u visokovrijedne voćne octeve, cijenjene kao istinsku deliciju širom svijeta.

  Mi smo prepoznali boutique proizvodnju kao model kojeg može opsluživati jedna obitelj koja ima pod kontrolom i proizvodnju sirovine, i proces prerade i samu distribuciju gotovih proizvoda.

   

  Mi unutar svog OPG-a surađujemo s osnovnim školama i vrtićima gdje kroz praktične radionice pokazujemo najmlađima kako uzgojiti hranu na održivi način uz primjenu biodinamičkih metoda – koristimo biodinamičke preparate, rad po sjetvenom priručniku, rad u vrtu i nasadima u skladu s prirodnim ritmovima i dr.

  Posjetite nas

  Dva puta godišnje na našem imanju organiziramo radionice izrade i primjene biodinamičkih pripravaka, kao i slaganja kompostne hrpe. Sve informacije o radionicama pravoremeno se objavljuju na našoj Facebok stranici OPG-a. Svi zainteresirani slobodni su doći, posjetiti nas, sudjelovati u radionicama i družiti se s nama.

  Isto tako možete nas kontaktirati i doći posjetiti u bilo koje vrijeme kako bi upoznali našu proizvodnju.

  Partneri i suradnje

  Suradnja s LifeClass Toplicama Sv. Martin – restoran Le Batat

  Suradnja s Restoranom Bernarda, Varaždinske toplice, oba restorana u ponudi imaju ekološku i biodinamičku hranu

  Suradnja s restoranom Međimurski dvori.

  Biodinamička poljoprivreda

  Biodinamička poljoprivreda  biljci omogućava da se sama izbori za svoje zdravlje na temelju toga što joj omogućava zdravo tlo, veliku količinu humusa u tlu, jaku organsku aktivnost, prisustvo insekata koji unose ravnotežu u nasade i time optimiziraju proizvodnju.Gubici i manji prinosi koji se pojavljuju u biodinamičkim nasadima se kompenziraju kroz cijenu proizvoda i ona omogućava rentabilnost ove proizvodnje.

  Hrana koja se proizvede na ovaj način distribuira se kroz tržišnu nišu u kojoj je sve veća potražnja za ovakvim proizvodima.Sirovina koja se trenutno proizvodi na našem gospodarstvu našla bi put do većeg broja potrošača samo ako bi se preradila i svorila dodatnu vrijednost.

  Naša primarna kultura je ribizl, tri varijeteta – crveni, crni i bijeli, šest sorti; dvije sorte dunja i povrće koje proizvodimo iz eološki i biodinamički certificiranog sjemena.

  Ostalo

  1. Sajmovi: EKO arena Bedekovčina, Sajmovi zdravog življenja Zagreb…
  2. Osvojene nagrade: Uži izbor najuspješnijih mladih poljoprivrednika RH 2018. godine.
  3. Članstvo u udrugama/zadrugama: Članica Biodinamičkog društva „Podravje“ – Slovenija

  4.Članica biodinamičke udruge „Luna“ Varaždinske županije

  Hrvatski eko proizvod

  Poveznice

  "Cilj biodinamike je od poljoprivrednoga gospodarstva stvoriti samoodrživi organizam"
  Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. www.strukturnifondovi.hr Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europski fond za regionalni razvoj Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost VeeMee Više o projektu