Vlasnik: Tomislav Lovinčić (upravitelj)

Braniteljska zadruga Bažine

Uzgoj i prodaja voća i povrća u vlastitoj i zadrugarskoj proizvodnji

QR code
lokacija sjedišta Hrvatskih branitelja 153,
Stari Slatinik 35253
SlavonijaVidi kartu

2,09 Ha

Obradive površine

2,09 Ha Natkrivene
O nama
Galerija
Certifikati
Info

O nama

Zadruga je osnovana 2006 godine na inicijativu više branitelja koji su se tada bavili poljoprivrednom proizvodnjom. Zadruga trenutno broji 9 članova. Glavna djelatnost Braniteljske zadruge Bažine je proizvodnja i prodaja voća i povrća u vlastitoj i zadrugarskoj proizvodnji.

Glavne kulture u proizvodnji su jagode i krastavci koje se proizvode na površini od 2ha u Zadruginoj i oko 5ha zadružnih članova. Glavni cilj Zadruge je olakšati prizvodnju i prodaju te uspješno razvijanje i unapređenje poslovanja svojih zadrugara. Gore navedene površine i količine su samo u proizvodnji zadruge dok zajedno s zadrugarima i njihovim OPG-ovima ta količina je puno veća.

Pošto je vođenje Zadruge prošle godine preuzeo sin jednog od članova branitelja u planu je pomlađivanje članstva (5 trenutnih članova je u mirovini) te bi se u Zadrugu primili i djeca sadašnjih članova a i drugih zainteresiranih. U poslovanju pokrenuti su neki koraci te je napisano više projekata koji su već prijavljivanji na mjere Ruralnog razvoja. S tom praksom će se nastaviti i dalje ne samo preko zadruge već i preko OPGova članova. Svakako je u planu, neovisno o uspješnosti dobivanja na natječajima, proširenje plasteničke proizvodnje i unaprijeđenje proizvodnog procesa.

Informacije

Izdvojeni klijenti:

Fragaria d.o.o

Agrofructus grupa

ZKM Zadar

TL Plodine

TO BIM

Stjema d.o.o.

VegaMil d.o.o.

Poveznice

"Zadruga želi olakšati proizvodnju i prodaju te uspješno razvijanje i unapređenje poslovanja svojih zadrugara."
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. www.strukturnifondovi.hr Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europski fond za regionalni razvoj Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost VeeMee Više o projektu