QR code PID

Braniteljska zadruga Bažine

Uzgoj i prodaja voća i povrća u vlastitoj i zadrugarskoj proizvodnji

O nama
Galerija
Certifikati
Info

O nama

Zadruga je osnovana 2006 godine na inicijativu više branitelja koji su se tada bavili poljoprivrednom proizvodnjom. Zadruga trenutno broji 9 članova. Glavna djelatnost Braniteljske zadruge Bažine je proizvodnja i prodaja voća i povrća u vlastitoj i zadrugarskoj proizvodnji.

Glavne kulture u proizvodnji su jagode i krastavci koje se proizvode na površini od 2ha u Zadruginoj i oko 5ha zadružnih članova. Glavni cilj Zadruge je olakšati prizvodnju i prodaju te uspješno razvijanje i unapređenje poslovanja svojih zadrugara. Gore navedene površine i količine su samo u proizvodnji zadruge dok zajedno s zadrugarima i njihovim OPG-ovima ta količina je puno veća.

Pošto je vođenje Zadruge prošle godine preuzeo sin jednog od članova branitelja u planu je pomlađivanje članstva (5 trenutnih članova je u mirovini) te bi se u Zadrugu primili i djeca sadašnjih članova a i drugih zainteresiranih. U poslovanju pokrenuti su neki koraci te je napisano više projekata koji su već prijavljivanji na mjere Ruralnog razvoja. S tom praksom će se nastaviti i dalje ne samo preko zadruge već i preko OPGova članova. Svakako je u planu, neovisno o uspješnosti dobivanja na natječajima, proširenje plasteničke proizvodnje i unaprijeđenje proizvodnog procesa.

Informacije

Izdvojeni klijenti:

Fragaria d.o.o

Agrofructus grupa

ZKM Zadar

TL Plodine

TO BIM

Stjema d.o.o.

VegaMil d.o.o.

Brodsko-posavska županija

Hrvatskih branitelja 153,
Stari Slatinik 35253
Vidi kartu
NUMBER OF Ha: 2,09

Kontakt

Vlasnik: Tomislav Lovinčić (upravitelj)

Poveznice

"Zadruga želi olakšati proizvodnju i prodaju te uspješno razvijanje i unapređenje poslovanja svojih zadrugara."
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" https://hamagbicro.hr/
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije